Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καλοκαιρινή απόδραση...

Την Παρασκευή 29 Μαΐου το σχολείο μας επισκέφτηκε την οργανωμένη  παιδική κατασκήνωση "Τσαφ - Τσουφ" στην περιοχή του Οφρυνίου Καβάλας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί διασκεδάσαμε όλοι μαζί και μαζί με τους ομαδάρχες της κατασκήνωσης χορέψαμε και παίξαμε παιχνίδια στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο της κατασκήνωσης.     

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Συμμετοχή σε σχολικούς αγώνες

Οι μαθητές των Στ` και Ε΄τάξεων του σχολείου μας,  υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριάς μας, Γιώτας Παγώνη, συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σε σχολικούς αγώνες και συναγωνίστηκαν με συνομήλικους μαθητές από σχολεία της περιοχής μας στο μπάσκετ και στο βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο Χρυσούπολης. Ακόμα, συμμετείχαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα που ολοκληρώθηκε στο γήπεδο 5 Χ 5, όπως επίσης και σε αγώνες στίβου στο εθνικό στάδιο Χρυσούπολης. Μεγαλύτερη νίκη και κατάκτηση για όλα τα παιδιά σε κάθε αγώνα, το ευ αγωνίζεσθαι! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους!



Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Κομποστοποίηση... τώρα και στο σχολείο μας!

Στην προσπάθεια που καταβάλλει το σχολείο μας  να μειώσει τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ της περιοχής μας και να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους προς την κατεύθυνση αυτή, προχωρήσαμε στη δημιουργία της γωνιάς ανακύκλωσης, αφού πρώτα γνωρίσαμε ποια αντικείμενα μπορούμε να τοποθετούμε σε καθένα από τους κάδους και τα δοχεία ανακύκλωσης. Έπειτα, με πρωτοβουλία της δασκάλας της Ε΄τάξης,  Τοσπά Χρύσας, προμηθευτήκαμε από το Δήμο Νέστου έναν κομποστοποιητή και αφού ενημερωθήκαμε για τη χρησιμότητά του, για τα υλικά που επιτρέπεται και απαγορεύεται να ρίχνουμε μέσα σε αυτόν αλλά και για το υλικό που θα πάρουμε από τον κομποστοποιητή και αφού αποφασίσαμε πώς θα το χρησιμοποιήσουμε, συναρμολογήσαμε όλοι μαζί τον κομποστοποιητή με βάση τις οδηγίες και επιλέξαμε ένα κατάλληλο μέρος και το τοποθετήσαμε στην αυλή του σχολείου. Έπειτα, οι μαθητές έψαξαν και βρήκαν υλικά που πρέπει να υπάρχουν στον κομποστοποιητή, για να αρχίσει η διαδικασία της κομποστοποίησης και τα τοποθέτησαν μέσα στον κάδο. Από εκείνη την ημέρα και μετά όλοι οι μαθητές έχουν εξοικειωθεί με τον κάδο και τοποθετούν με δική τους πρωτοβουλία υλικά μέσα σε αυτόν.