Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ " ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ"

"Εβδομάδα Εθελοντισμού": 12 - 18 Μαρτίου 2018
Η εβδομάδα αυτή αποτελεί ένα στιγμιότυπο μιας πολύχρονης και δημιουργικής διαδρομής του σχολείου μας στο Πρόγραμμα "Νοιάζομαι και Δρω" που στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του ενεργού πολίτη γενικότερα. Στη διαδρομή αυτή έχουμε τη χαρά να είμαστε μέλη ενός δικτύου Σχολείων Πανελλαδικής εμβέλειας, ανταλλάσσοντας ιδέες, γνώσεις και καλές πρακτικές σχετικές με τον εθελοντισμό.
Σε επίπεδο Ν. Καβάλας το δίκτυό μας αποτελείται από το Σχολείο μας, το  2ο και 4ο Δημ. Σχολείο Χρυσούπολης, το Δημ. Σχολείο της Ν. Καρυάς και το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, το Δασαρχείο Καβάλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Χρυσοχωρίου, προχώρησαν σε δεντροφύτευση της αυλής του Σχολείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την καλλιέργεια του εθελοντισμού, οι δράσεις αυτές λειτουργούν θετικά προς την κατεύθυνση της άρσης των ανισοτήτων, των αρνητικών στερεοτύπων απέναντι σε κάθε μορφή ετερότητας, αφού ενέχουν τη δύναμη και την αξία της συμμετοχής και καλλιεργούν την ενταξιακή πολιτική του σχολείου.
Η Διευθύντρια του Σχολείου και Συντονίστρια Ν. Καβάλας του Προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω"(Κοτζακιόζη Ελένη) συγχαίρει όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/χουσες στην "Εβδομάδα Εθελοντισμού" του 2018.