Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 Παραθέτουμε κατόπιν παράκλησης του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας Καβάλας την παρακάτω επιστολή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Σας γράφουμε ως κοινοί Γενικοί Γραμματείς της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικών για να στείλουμε χαιρετισμούς αλληλεγγύης στα μέλη των συνδικάτων σας, καθώς συμμετέχουν σήμερα σε συντονισμένες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Χαιρετίζουμε τη στάση των συνδικάτων σας και την αντίσταση των Ελλήνων εκπαιδευτικών στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Υπουργός Παιδείας και οι οποίες θα επιφέρουν υποχρεωτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

Λυπούμαστε για τις νομικές ενέργειες που έλαβε η Υπουργός Παιδείας στην Ελλάδα για να κηρύξει την απεργιακή σας δράση παράνομη.

Γνωρίζουμε από την πικρή εμπειρία στην Αγγλία και την Ουαλία ότι η εξωτερική επιθεώρηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μπορεί να οδηγήσει στην τυποποίηση της διδασκαλίας, καθώς τα σχολεία προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των εξωτερικών αξιολογητών αντί να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαθητών τους.

Συμπαραστεκόμαστε στο διακηρυγμένο στόχο σας να αποτρέψετε αυτές τις αχρείαστες μεταρρυθμίσεις που θα βλάψουν την εκπαίδευση, θα υπονομεύσουν την επαγγελματική αυτονομία των εκπαιδευτικών και θα κλιμακώσουν τα μέτρα προς την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Χαιρετίζουμε τις ενέργειες στις οποίες προβαίνετε σήμερα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και υποσχόμαστε τη συνεχή αλληλεγγύη μας.